Дата: 07.10.2016

Източник: БСК

Прочетено: 1078

Победителите ще бъдат обявени на официална церемония по награждаване, която ще се състои на 10 октомври 2016 г., от 10.30 ч., в залата на Българската стопанска камара

На 10 октомври 2016 г., от 10.30 ч., в залата на Българската стопанска камара (гр. София 1000, ул. Алабин 16-20), ще станат ясни победителите в конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ 2016, организиран от Финтрейд Файнанс АД.

Инициативата стартира в началото на месец юни тази година, отправяйки предизвикателство към всички микро и малки предприемачи от страната. Те имаха възможност да представят идеите си как да подобрят и разширят своя бизнес с инвестиция от 5000 лева.

До основната фаза на инициативата бяха допуснати 37 идейни предложения, като експертното жури на конкурса оцени проектите и определи шестимата финалисти според критериите на конкурса. Сред тях ще бъдат излъчени и победителите във ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ за 2016 година. Проектите-финалисти в конкурса на Финтрейд Файнанс са:

  • „Създаване на качествено аудио и видео съдържание за деца от 2 до 4 години“ на „Зироу проджект студио“ ООД, гр. София;
  • „Пъзел за бродиране“ на „Таратанци“ ООД, гр. София;
  • „Облагородяване на изоставени терени“ на „Меджик Грийн Ленд – МГЛ” ЕООД, гр. Своге;
  • „Нова площадка за игра, насочена към връзката между децата и природата“ на „Ели и Гери“ ЕООД, гр. София;
  • „Виртуална пробна“ на „Мели-М“ ООД, гр. Пловдив;
  • „Наука, забавление и развитие за нашите деца“ на „Кибела арт“ ЕООД, гр. Видин.

Всеки един от участниците-финалисти представи на изключително високо ниво очакваните ефекти за развитие на дейността си, реализирането на проекта си според заложения бюджет и социалното му влияние, както и неговата оригиналност. В резултат на това, експертното жури постави най-високи оценки на шестте идейни предложения.

Проектите на финалистите ще имат възможността да спечелят една от основните и специални награди на конкурса: основна парична награда от 5 000 лв.; два безлихвени кредита от 5 000 лв. за период от шест месеца; допълнителна награда, която ще предостави безплатна електрическа енергия за период от 6 месеца на стойност до 500 лв.; награда на медийно жури на конкурса, което също ще излъчи победител, който е представил най-оригинално своята идея.

Призовете във ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ 2016 ще бъдат връчени от партньорите на инициативата и участници в експертното жури: Финтрейд Файнанс АД, Българска стопанска камара, Management Financial Group, BTV Web, Ernst & Young и Ар Си Пауър Енерджи ООД.

За повече информация:
PR агенция KNOWBOX, Милена Петрова - моб. 0882 974 885, имейл: milena.petrova@knowbox.bg

 

За „Финтрейд Файнанс“АД:

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, регистрирана в БНБ и специализирана във финансирането на микро и малкия бизнес. Мисията на компанията е да осигурява лесен достъп до финансови и информационни услуги за своите клиенти, като предоставя достъпно качество на добра цена. Компанията започва дейността си през 2015 г. в Северозападна България и само за няколко месеца се развива повече от успешно, като достига малките търговски обекти в населените места в цялата страна. Бизнес моделът на Финтрейд позволява на клиентите предприемачи на компанията да кандидатстват за достъпно микрофинансиране, без усложнена процедура, за да получат и оперират със заемни оборотни и/или инвестиционни средства с цел развитие и повишаване на ефективността на бизнеса.