16.11.2016

Икономиката върви нагоре и не е необходимо да се бърза с приемането на бюджета, каза в "Нещо повече" Божидар Данев, председател на БСК.   

Имаме забележки към този бюджет, тъй като в него има високи разходи и скромен ръст. При добро управление и намаление на разходната част може да има високи резултати. Няма драма, защото може да се разходва по 1/12 от предходния бюджет. Ще се спестят средства, както и ще се избегне реализирането на популистки виждания в период на безвластие, смята Данев.

Най-добре е да се работи по стария бюджет и когато бъде избран нов парламент, ще се изработи съответният бюджет спрямо политиките, които ще се провеждат. Иначе ще влезем в спирала на безотговорност едни да приемат бюджета, а други да го изпълняват, каза Данев. 

Забележете как се оживиха партиите да яхнат постиженията на референдума. Всеки иска да ги капитализира, за да спечели неговата партия. Нито една партия нито говореше за референдума, нито за резултатите. Сега го признаха мнозина, начело с досегашния премиер, отбеляза Б.Данев. Според него двамата президенти са дали добър пример как да се търси съгласие.  

Той подчерта също, че България слиза надолу в класациите на бизнес климата.  В тези условия е още по-ясно, че трябва да бъдем скромни в разходната част, подчерта Данев.

Трябва да спрем със сериозните харчове, с натиска върху бизнеса, с високите такси и настъплението към бизнеса по всички направления, каза още Б.Данев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Дата: 16.11.2016

Източник: БНР

Прочетено: 2992