25.11.2016

Преди 7 години беше началото. Група ентусиасти учредиха Индустриален клъстер „Електромобили“ - ИКЕМ.

И ако преди седем години за електрическа мобилност само се говореше, сега тази мобилност става неизменна част от живота ни. За това има принос и ИКЕМ. Организацията е член на Българската стопанска камара.

Електрическата мобилност се обособи като самостоятелен нов бранш в българската икономика, което стана с единодушното решение на  участниците в редовното Общо събрание на ИКЕМ, проведено на 7 март 2014 г.

ИКЕМ учреди и вече пет поредни години връчва ежегодните си награди за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в Р България, както и голямата награда - "Кубратов меч".

Благодарение на принципите, постоянството си и усилената работа, ИКЕМ насърчава и подпомага навлизането на ЕМ в България. Основен принцип на организацията е Електромобилността в България да се случва с българско участие. През тези седем години десетки членове и партньори помагаха и работеха усърдно за устойчива конкурентна среда, внедрявайки модели за масов градски транспорт, разработвайки стратегически проекти в полза на индустрията и бизнеса.

Към този момент в браншовата организация членуват 65 български и чуждестранни компании, технически университети и организации. Над 60 са официалните партньори на ИКЕМ.

Вече 15 български Общини повярваха в каузата на организацията и подписаха официални меморандуми за сътрудничество, с подкрепата на Общинските съвети. 

ИКЕМ благодари на всички, които ни подкрепяха през тези години! На  своите членове и партньори! На държавните и общински институции, на всички хора, оставили своят дял и спомогнали за развитието на този нов сектор в българската икономика - Електрическата мобилност.

Честит рожден ден!

Дата: 25.11.2016

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1621