23.01.2018

С неудоволствие отбелязваме, че за пореден път представители на изпълнителната власт се опитват да прехвърлят отговорността за състоянието на сектор "Енергетика" към работодателските организации, вместо да предприемат необходимите мерки за преодоляване на натрупаните в годините проблеми.

На 22 януари 2018 г. в изявление пред медиите министърът на енергетиката Теменужка Петкова изрази мнение, че "енергетиката е в това положение заради редица недалновидни решения и проекти, но бизнес организациите не са реагирали при реализацията им".

В тази връзка, припомняме публикация на БСК от 31 юли 2015 г., породена от аналогично отношение от страна на изпълнителната власт и необосновани обвинения в мълчание и липса на реакции през годините от страна на работодателските организации. 

Към публикацията са приложени 24 позиции на БСК по темата, изпратени в периода 2009-2015 г. до изпълнителната и законодателна власти, от които се вижда, че компетентните държавни органи са били предупредени навреме за задаващия се колапс в енергетиката, но своевременни мерки не са предприети.

С пълния текст на публикацията, както и със списъка с приложени към нея позиции можете да се запознаете ТУК.

Всички позиции на БСК и АОБР относно енергийните цени (вкл. след 2015 г.) можете да видите ТУК.

Дата: 23.01.2018

Източник: БСК

Прочетено: 3422