30.05.2018

С подкрепата на Българската стопанска камара, днес представители на ИКЕМ и Фондация "Америка за България", гостувахме на ПГ "Велизар Пеев" в гр. Своге.

Това е първата гимназия в България, част от образователния модел на ИКЕМ, която преди година въведе специалността "Електрически превозни средства". Към момента вече пет са гимназиите в страната, в които се обучават над 180 ученика по тази специалност.

Като браншова организация, преди близо две години ИКЕМ стартира процеси на взаимовръзка между средното и висшето образование, професионалното и дуално обучение.

В състава на групата участват представители на Министерството на образованието, Центъра за професионално образование към БСК, директори на професионални гимназии, представители на висши учебни заведения, мениджъри на фирми и др.

С цел стандартизиране на материалната база за практическо обучение, ще се работи по модел за "Мобилни лаборатории", които да се ползват от професионалните гимназии, центровете за професионално обучение и другите участници в модела.

 

Дата: 30.05.2018

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1980