04.06.2018

Негово Превъзходителство Масато Ватанабе потърси съдействие за организирането на предстоящия Българо-японски бизнес форум в периода 25-17 юни 2018 г.

Днес, 4 юни 2018 г., в Българска стопанска камара (БСК) се състоя среща с Негово Превъзходителство г-н Масато Ватанабе и секретаря по икономически въпроси към посолството на Япония в Република България - г-н Хитоши Хатта.

От страна на БСК в срещата участваха г-н Камен Колев – зам.-председател, и г-н Веселин Илиев - гл. директор „Международно икономическо сътрудничество”.

Н.пр. Масато Ватанабе потърси съдействие за организирането на предстоящия Българо-японски бизнес форум в периода 25-27 юни 2018 г. Организатори са JETRO (Японска организация за външна търговия), Министерство на икономиката и Българска агенция за инвестиции, със специалното участие на вицепремиера Томислав Дончев. Целта на форума е да се насърчат инвестициите и икономическите отношения между компании от България и Япония.

Очаква се през 2019 г. да се отбележат три важни годишнини в икономическите отношения между двете държави, които са и повод за посещение на делегация от представители на японската бизнес федерация „Кейданрен“, с която БСК има дългогодишно партньорство.

През 2019 г. се навършват 110 години от осъществяване на връзките между българското царско и японското императорско семейство, 80 години от установяването на дипломатическите отношения между Япония и България и 60 години от тяхното възстановяване (след прекъсването им през 1944 г.).

Българска стопанска камара пое ангажимент за активно сътрудничество и оказване на съдействие при предстоящите бизнес делегации от Япония и организиране на двустранни бизнес срещи.

Дата: 04.06.2018

Източник: БСК

Прочетено: 1696