08.10.2018

От 4 до 6 октомври 2018 г. се проведе Втората национална конференция "Оптометрия и очно здраве 2018", организирана от Българския съюз на оптометристите, член на БСК, в партньорство и с домакинството на СУ „Св. Климент Охридски“.

В събитието участваха оптометристи, оптици, офталмолози, студенти и специализанти от България и Македония.

Практическите сесии и презентациите водиха лектори от Великобритания, Германия, Ирландия, Израел, Италия, Хърватия, Франция и България.

Сред официалните гости на откриването на форума бяха и представителите на БСК – Мирослав Тончев - главен директор "Регионални организации", и Росен Сиркьов -директор "Браншови организации". Прочетени бяха и поздравителни адреси от името на Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, и на Радосвет Радев – изпълнителен председател на БСК.

С отговорност към значението на възможността за надграждане на знания и опит за повишаване на качеството на услугите в областта на очното здраве, конференцията подкрепиха и представители на бизнеса - Есилор България, Алкон България, Ленсоптикал, Оптигруп, Юниглас, Гранд Оптикс и Джой Оптикс, CMI и IMD.

Дата: 08.10.2018

Източник: БСК

Прочетено: 12788