Дата: 24.10.2018

Източник: БСК

Прочетено: 2632

Сдружение „Храни и напитки България“, Българска петролна и газова асоциация, Уникредит Булбанк АД, Пфайзер Люксембург Сарл – клон България, Фондация „Уебит“, Биодит Глобал Технолоджи АД и Фолиарт ООД от днес (24 октомври 2018 г.) са членове на БСК, а решението взе на свое редовно заседание Управителният съвет (УС) на БСК. Новоприетите членове на БСК обединяват компании от различни сектори на икономиката, в които са заети общо над 15 хил. души.

На днешното си заседание УС прие решение, с което свиква XV Общо събрание на БСК, на 5 декември 2018 г. (сряда), от 10.00 часа, в зала №10 на НДК (ет.8) при следния дневен ред:

  1. Отчет за дейността на Управителния и Контролния съвет за периода 2014-2018 г.;
  2. Приемане на основни насоки за дейността на БСК за периода 2019-2023 г.;
  3. Приемане на бюджет на БСК за периода 2019-2023 г.;
  4. Приемане на изменения и допълнения в Устава на БСК;
  5. Избор на Управителен съвет;
  6. Избор на Контролен съвет;
  7. Избор на Национален съвет на председателите;
  8. Разни.

Одобрен беше и план за подготовка на Общото събрание.

На вниманието на УС бяха представени и основни позиции за стартиране на обществен дебат за съществени промени в действащия или приемане на изцяло нов Кодекс на труда. Документът и изработен от експертен екип на БСК и предстои да бъде представен на публично обсъждане сред членовете на БСК и сред социалните партньори – синдикати, работодателски организации и заинтересовани институции.

 ________

Новоприети членове на БСК:

Сдружение „Храни и напитки България“ е учредено през 2018 г. с цел създаване на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България. Сдружението е член на най-голямата секторна организация в Европа FoodDrinkEurope, която представлява интересите на своите членове пред европейските институции по съществени теми, в т.ч. безопасност на храните, здравословно хранене, опазване на околната среда, конкурентоспособност и потребителско доверие. Сдружението планира да приобщи и присъедини компании от всички сектори на хранително-питейната индустрия, като целта е обединяване на експертиза, опит и активна роля в осъвременяване на регулаторната рамка в България, която пряко засяга развитието на сектора. Към настоящия момент в сдружението членуват единадесет от най-големите компании у нас в областта на хранително-вкусовата промишленост, като общият брой на заетите в тях лица е 4030 души.

„Уникредит Булбанк“ АД е една от водещите банки в България, с изградени и функциониращи над 170 клона и офиси, и с акционерен капитал в размер на 2,7 млрд. лв. Банката обслужва над 1 млн. клиенти, с активи за над 19 млрд. лева. Депозитите на клиентите на банката са в размер на 15,6 млрд. лв., а по кредити на клиенти „Уникредит Булбанк“ АД управлява 10,9 млрд. лв. От 2005 г. банката е част от „Уникредит Груп“ и е партньор на бизнеса в България с кредити на фирми в размер на 8,4 млрд. лв. „Уникредит“ развива политика за подкрепа чрез финансиране на стартъп бизнеси в България, финансови технологични компании, нови технологии, дигитализация, иновации и др.

Българска петролна и газова асоциация обединява 16 компании, които са сред най-големите данъкоплатци в България, а общият брой на заетите в тях лица е 6504 души. Асоциацията участва в постоянни работни групи към министерствата на икономиката, енергетиката, околната среда и водите, финансите, Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите. Членовете на Асоциацията се ръководят от желанието да обединят своя потенциал за защита на интересите на дистрибутори, производители и търговци на петролни и газови продукти.

„Пфайзер Люксембург Сарл – клон България“ предоставя промоционални, маркетингови, логистични, консултантски и административни услуги и пазарни проучвания във връзка с лекарства и фармацевтични продукти, организира национални и международни конгреси, семинари и обучения, организира и мониторинг на национални и международни клинични изпитвания на лекарства и фармацевтични продукти. Структурата на компанията в България се разделя на три бизнес направления – иновативни продукти, установени продукти и онкология. Като водеща фармацевтична компания, мисията на „Пфайзер“ е създаване на безопасни и ефективни продукти, вкл. лекарства, биологични препарати, медицински изделия и ваксини. Компанията притежава изградена мрежа от медицински представители на територията на цялата страна.

„Биодит Глобал Технолоджи“ АД е високотехнологична компания, специализирана в разработването на високотехнологичните биометрични системи за контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация. Компанията предлага на своите клиенти и партньори уникални биометрични продукти и решения за сигурност. Бизнес решенията за изграждане на безжична биометрична система за контрол на достъпа предлага изцяло нова концепция и услуга при системите за сигурност. Безжичната биометрична технология WBLS® е единствена по рода си в света и е патентована именно от „Биодит“, за което компанията печели десетки световни награди и признание, а продуктите й се ползват с изключителен търговски интерес на партньори от целия свят.

„Фолиарт“ ООД е специализирано в областта на печата и рекламата. Дружеството разполага със собствена печатна база, разположена на площ от 3,5 дка, намираща се в гр. Добрич. Базата е с цялостно машинно оборудване за всякакъв вид печатна дейност и довършителни операции. Притежава собствен екип от дизайнери и търговски отдел. Печатницата е специализирана в изработката на книги. На своите клиенти предлага експонация, печат, сгъване, ламиниране, УВ лакиране, избирателно лакиране, концево шиене, термолепене, щанцоване и др.

Фондация „Уебит“ е глобална платформа, в която едни от най-изявените световни лидери формират дигиталното бъдеще и споделят знанията и своите визии. Фондацията организира серия от събития в цял свят, като най-известното за България събитие беше проведено в София, зала „Арена Армеец“, през м. юни 2018 г., където беше представен финансирания от фондацията проект Webit.X, предназначен за активни, изявени ученици и студенти с висок успех. Събитието даде възможност за близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични компании на над 5000 младежи на възраст между 16 и 23 години. Партньори на този проект са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Националният съвет на ректорите и Националните студентски съвети.

СНИМКИ