15.03.2019

На днешната среща на върха на В20 в Токио световните бизнес лидери на гласа на частния сектор на икономиките на Г-20 предупредиха срещу увеличаването на протекционизма в света и нарастващото противопоставяне на търговията.

Генералният директор на BusinessEurope Маркус Дж. Бейрер заяви в Токио:

„Трябва да избягваме търговски конфликти, където всяка страна се опитва да играе по свои собствени правила. Отношението „победител взема всичко“ ще завърши на бойното поле на губещите от всички страни. Търговските войни са изключително опасни за компаниите по света, които разчитат на световните вериги на стойността и възможността да избират от най-добрите и най-конкурентни стоки и услуги.

Сегашната търговска война, която се очертава между основните търговски партньори, вече излага на риск икономическия растеж през 2019 г. и ще направи предприятията, потребителите и работниците по-бедни в Европа и в световен мащаб.

Компаниите по целия свят се нуждаят от предвидимост дори в ерата на технологични смущения и високоскоростна цифровизация.

Трябва да сме сигурни, че протекционизмът и едностранният подход няма да се превърнат в „новото нормално“. Световната търговска организация е основен стълб на днешната търговска поръчка, основана на правила. Трябва да го реформираме, да я направим по-ефективен и способен да отговори на предизвикателствата, породени от държавните икономики, включително субсидиите и значителната роля на държавните предприятия. "

Прочетете B20 Съвместните препоръки на срещата на върха в Токио [en]

Дата: 15.03.2019

Източник: BUSINESSEUROPE

Прочетено: 2262