18.05.2019

На 17 май т. г., в Гранд хотел Балкан, София, се проведе VIII Регионална енергийна конференция “Дневният ред на енергийното развитие на региона – приоритети, технологии, пазари”, организирана от Български енергиен и минен форум (БЕМФ).

ИКЕМ  участва с презентация на тема: "Електрическа мобилност и енергиен преход в България".

Сред темите, които се обсъдиха, бяха: “Въглищни региони в преход”; “Конкурентоспособни ВЕИ без субсидии”; “Регионален пазар на електрическа енергия и природен газ: преимущества, стимули и бариери”; “Ядрената енергетика на либерализирани енергийни пазари: успешни модели, както и “Иновации в енергетиката и електромобилността”.

Конференцията предостави възможност за получаване на актуална информация от водещи специалисти, които  споделиха техните познания и опит за преодоляване на предстоящите предизвикателства по управление на новите енергийни проекти и услуги. На събитието присъстваха висши представители на държавната администрация на страните членки на Европейския съюз, европейски институции и неправителствени организации, търговци и доставчици на електрическа енергия и природен газ и др.

Дата: 18.05.2019

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1931