27.05.2019

На 28 май 2019 г. се навършва една година, откакто завинаги ни напусна Божидар Данев – човекът, който в продължение на четвърт век ръководи, разви и утвърди Българската стопанска камара като водеща работодателска организация в България.

В най-трудните години на политико-икономически преход в България Божидар Данев даде своя ценен принос за развитието на икономиката и обществото ни с неизчерпаемата си енергия и с безбройните си иновативни идеи, много от които и днес не са изгубили своята актуалност. Божидар Данев беше и остава явление в българския социално-икономически живот, а обективната оценка на постигнатото от него вероятно тепърва предстои.

Но Божидар Данев беше преди всичко ЧОВЕК – силно респектиращ, но в същото време фин, деликатен, по детски впечатляващ се от всичко ново, с изумително чувство за хумор, с вкус към живота, с усет към красивото...

Загубата на Божидар Данев бе загуба за икономиката, за обществото, за работодателското движение изобщо, за Българската стопанска камара – в частност, но най-вече е загуба за всички, които имаха благоволението на съдбата да преплетат житейския си път с него или просто да се докоснат до неговата личност. Защото наученото от този мъдър човек остава завинаги!

Времето лети неумолимо, но споменът за Божидар Данев никога няма да отлети!

За нас г-н Данев бе истински Божи дар и днес много ни липсва!

Вярваме, че на звездния небосклон има запазено място за него, както е запазено мястото му в нашите умове и сърца!

Нека почива в мир!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

От екипа и ръководството на БСК

Дата: 27.05.2019

Източник: БСК

Прочетено: 3313