16.03.2020

 

Безплатното използване, което ще продължи до 1 юли и важи за цял свят, позволява провеждането на бизнес срещи, лекции или обучения с до 250 участници едновременно.

Заради мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 Гугъл дава временно свободен достъп до премиум елементите на платформата си за видеоразговори и конференции Hangouts. Безплатното използване, което ще продължи до 1 юли и важи за цял свят, позволява провеждането на бизнес срещи, лекции или обучения с до 250 участници едновременно, както и възможността за последващо използване на записаните онлайн разговори. 

Мярката, която беше оповестена в началото на март в блога на Гугъл, е резултат от решението на компанията да помогне на фирмите и училищата по света, на които им се налага да преминават към дистанционна форма на работа и обучение. Достъпът ще бъде даден на компаниите с G Suite профили, както и на училищата, регистрирани в безплатната система G Suite for Education. 

Безплатно ще могат да се използват следните премиум елементи:

  • провеждане на големи онлайн бизнес срещи/консултации/лекции/уроци/ с до 250 участници едновременно;
  • излъчване на живо с достъп до 100 000 зрители за ”онлайн стая” - това е един от популярните начини за извършване на платени онлайн конференции или обучения, като до “стаята” се предоставя достъп само на определени зрители, съответно максимум 100 000 наведнъж;
  • възможност за записване на срещите и запазването им в Google Drive за последващо многократно използване.

Подобен достъп до Hangouts Гугъл направи по-рано за Виетнам и за автономния китайски регион Хонг Конг. Hangouts, както и повечето услуги на Гугъл, са недостъпни в Китай от 2010 година, когато комунистическата държава започна да използва срещу американския гигант своята система за цензуриране на интернет Great Firewall.

MOVE.BG с онлайн разговор

На 19 март (четвъртък) от 10:00 часа MOVE.BG и Българският център на жените в технологиите (BCWT) организират безплатен онлайн лидерски диалог SHEleader in a SHEll, посветен на ролята на жените в икономиката на бъдещето с участието на водещи жени от бизнеса и изкуството. SHEleader in a SHEll e специален формат, който хвърля символичен мост към международната конференция SHEleader@digital 2020, отложена заради мерките за ограничаване на коронавируса от 19-ти и 20-ти март за 14-ти и 15-ти май.

Гледайте SHEleader in a SHEll на живо по фейсбук страниците на MOVE.BG и BCWT.

Дата: 16.03.2020

Източник: move.bg

Прочетено: 5128