10.04.2020

Източник: Дарик радио - Добрич

Над 37 хил. лева в помощ на отделението по Анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Добрич са събрани по инициатива на местния бизнес в Добрич и региона, съобщи Николай Радев – председател на УС на Стопанска камара – Добрич. С парите са закупени 10 специализирани легла за реанимация и три монитора към тях, а в момента се извършва и ремонт на подовата настилка на сектора за интензивно лечение, уточни Радев.

По думите му, все по-голяма скорост набира и дарителската кампания „Помогни сега, Добрич!”, организирана от Стопанска камара – Добрич.  Близо 5 хил.лева са събрани след първата седмица на кампанията. Дарения от лични предпазни средства – маски, шлемове, гащеризони, ръкавици и дезинфектанти са направени на МБАЛ Добрич, ДКЦ 1, ДКЦ 2, Медицински център Добрич, Медицински център „Вива”, Център за психично здраве, Община Добрич, Общинска полиция и Социален патронаж.

От Детското отделение на областната болница се нуждаят от допълнителни количества детски маски. Предстои изработването им от местна фирма, след което те ще бъдат дарени на болницата, информира още Николай Радев. Той отново припомни, че целта на дарителската кампания е да подсигури защитни средства на хората, които са на първа линия в борбата с  COVID-19 - здравните работници.

„В тези трудни моменти, когато ние от бизнеса се опитваме да се съхраним и да запазим сами себеси, има хора, които отделят от залъка си, за да помагат. Искрено се надявам нещата скоро да приключат. В момента това, което всеки от нас прави, е да се опита да съхрани ресурсите си чрез различни мерки, за да може да рестартира бизнеса си след това. Опитваме се да съхраним максимум персонала си, да нямаме съкращения, защото това е много важен ресурс. Дори чисто от човешка гледна точка ние сме морално задължени и ангажирани да направим това. Пари се губят, пари се печелят, важното е да сме здрави” – коментира Николай Радев.

Още от него чуйте в звуковия файл, в интервю на Таня Топалова

 

Дата: 10.04.2020

Източник: Стопанска камара - Добрич

Прочетено: 8880