01.10.2020

Българската стопанска камара (БСК) предлага да се облекчи положението на компаниите по време на криза около пандемията с коронавируси те да бъдат освободени от данък печалба за срок от 2 години.

„Българската икономика има нужда от реални стимули и помощ във вид, който да стигне до реалните участници в икономическия живот на страната“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Иван Велков – член на Управителния съвет на БСК.

„За нас един от най-преките начини е да се остави на стопанските субекти да разполагат с тези средства, вместо да се чака някаква митична помощ от държавата или пък разпределението на тези средства да зависи от чиновници“ – счита Велков.

„Българската държава обичайно събира между 2,2 и 2,5 млрд. лева от компаниите като данък печалба, а се обещава те да бъдат подпомогнати със суми далеч по-големи от тази, нашето предложение е тези средства да останат на разположение на собствениците, на управителите на компании, които биха могли да спасят своя бизнес и да запазят работните места“ – каза Велков.

Чуйте ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ!

Дата: 01.10.2020

Източник: БНР

Прочетено: 2240