18.09.2021

"Българският бизнес има нужда от интензивна грижа", каза председателят на УС на БСК Добри Митрев в "Седмицата" на Дарик радио.

„За тези, които имат ресурс и осигурени пазари, и цената на енергията не е определяща за производството им, за тях дълговите инструменти са ОК, но за останалите не са. Трябва да има финансови инструменти с изгодни кредитни условия, но трябва да има и безвъзмездна финансова помощ. Всъщност, аз не харесвам думата „помощ“ – това е подкрепа във важен момент. Имаме нужда от интензивни грижи за българската икономика. Те са трудни, те са тежки, със странични ефекти, но животоспасяващи“, каза Добри Митрев.

"Българският предприемач не е спрял да мечтае, независимо от това, че няма редовен кабинет", каза в началото на разговора Добри Митрев. Той допълни, че бизнесът е обединен в момента, целта е благоденствието на българската държава. 

"Политическите партии изглежда не осъзнаха, че трябва да са обединители, да разговорят помежду си и да търсят доброто за обществото", посочи още той.

Той даде оценка и на служебното правителство, като каза, че то е дало спокойствие на бизнеса, особено в сравнение с последното редовно правителство.

Вижте целия разговор във видеото.

Дата: 18.09.2021

Източник: БСК

Прочетено: 3923