20.03.2022

Стопанска асоциация – Пловдив стартира дългосрочно сътрудничество с Висшето училище по Сигурност и икономика - гр. Пловдив. Договорът бе подписан от президента на висшето училище проф. д.п.н. Георги Манолов и председателя на Управителния съвет на асоциацията – Йорданка Кляшева.

Партньорството предвижда възможности за осигуряване на стажове на студенти на ВУСИ в Стопанската асоциация, съвместна работа по инициативи за подпомагане на бизнеса и развитие на предприемаческия дух у студентите. Пледстои да стартират съвместни инициативи.

"За нас е изключително важно студентите да се насочат към български предприятия и да останат на работа тук, защото скоростта, с която се увеличава производителността у нас, е значително по-ниска от скоростта, с която се обезлюдява България. Работодателските организации се стремят да полагат максимални усилия за привличане на младите хора да остават в България чрез съвместни инициативи, популяризиране сред студентите на добрите практики и повишаване на техния интерес към успешните проекти", коментира председателят на СА Пловдив Й. Кляшева.

„Днес полагаме основите на едно дълготрайно и ползотворно сътрудничество, което ще бъде предимно в полза на студентите и успешната им реализация“, коментира проф. д.п.н. Георги Манолов и добави, че са обсъдени и дейности, насочени към бизнеса и развитие на връзката между него и образованието.

Дата: 20.03.2022

Източник: Стопанска асоциация - Пловдив

Прочетено: 1713