31.05.2022

Стопанска асоциация - Пловдив, с председател Йорданка Кляшева, участва като съорганизатор в българо-чешки бизнес форум, проведен в Международен панаир Пловдив, по инициатива на почетния консул доц. Иван Соколов, посланика на Чехия у нас Н. Пр. Лукаш Кауцки и заместник-кмета на Бърно Петер Хладик.

Във форума участваха Петър Райчев - член на УС на СА Пловдив, и Коста Костов - управител на Възход АД член на СА Пловдив.

Председателят на Регионалната стопанска Камара на Бърно сподели добри практики при създаването на клъстерни организации и тяхната дейност по иновационни проекти. За един от проектите - изграждане на сонда, която да кацне на Луната през 2030 година, разказа мениджърът на клъстера Петр Капоун. Той уточни, че разполагат със сателит, който работи за Европа, Азия, Африка, както и със сателитни системи със собствено оборудване и телекомуникации.

Предстои разработване на програма за сътрудничество и партньорство между членовете на Регионалната стопанска Камара в Бърно и Стопанска асоциация - Пловдив.

„Бъдещето на панаирното дело е в иновативните решения, базирани на професионален опит и модерна визия за справяне с предизвикателствата пред бизнеса“, подчерта главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов, който е и почетен консул на Чехия в Пловдив. Той оцени срещата като ползотворна и перспективна за двустранните отношения.

 

Дата: 31.05.2022

Източник: Стопанска асоциация - Пловдив

Прочетено: 815