21.09.2022

Мартон Патаки е новият главен мениджър на Джапан Табако Интернешънъл България (JTI България) (член на БСК) - част от водещия световен производител на тютюневи и вейпинг продукти JTI.

Мартон Патаки има магистърска степен по „Маркетинг и маркетинг комуникации“ от Университета по икономически науки в Будапеща. Патаки има дългогодишен опит в компанията, заемайки различни управленски позиции. Кариерата му в JTI започва през 2008 г. в Унгария, като директор „Потребителски и търговски маркетинг“. Между 2014 г. и 2017 г. Патаки ръководи функцията „Продажби и търговски маркетинг“ за регион Централна Европа на JTI. През ноември 2017 г. е назначен за директор „Маркетинг“ на JTI Чехия. От юли 2018 г. до август 2022 г. Мартон Патаки е главен мениджър на JTI Словакия.

„Основен приоритет за JTI България ще продължи да бъде растежът на нашите марки, базиран на устойчивия ръст на продажбите и пазарния дял, които компанията постига през последните години. Ще продължим да работим с институциите и бизнес общността за постигането на стабилност и предвидимост на регулаторната среда и за продължаване на борбата с нелегалния пазар на тютюневи продукти – област, в която България има отлични постижения през последните години.“, коментира Мартон Патаки.

JTI присъства на българския пазар от 2007 г. Компанията се стреми да бъде водещ работодател. През 2022 г., за осма поредна година, JTI България е отличена от Top Employers Institute със сертификат Top Employer за отличните условия на труд, които предоставя. Също през 2022 г., за шести път, компанията е отличена като „Най-добър работодател в България“ от ARS България, в партньорство с Kincentric, в категорията за компании с до 250 служители. Компанията подкрепя благотворителни и социално отговорни каузи в България, партнирайки си с различни неправителствени организации.

JTI е международна тютюнева и вейпинг компания, която оперира в над 130 страни. JTI е глобалният собственик както на Winston, цигарена марка номер две в света, така и на Camel, извън САЩ. Други глобални марки, притежавани от JTI, са Mevius, LD, а в България и Sobranie. JTI също е основен играч на международния пазар с вейпинг продукти с марката Logic, както и при продуктите с потенциал за намален риск с нагреваемото устройство Ploom. Централният офис на JTI се намира в Женева, Швейцария, а служителите на компанията са над 40,000. JTI е Global Top Employer за осма поредна година. JTI е част от групата компании JT. За повече информация, посетете www.jti.com.

Дата: 21.09.2022

Източник: Джапан Табако Интернешънъл

Прочетено: 271