12.12.2022

Срещата бе организирана от регионалната структура на Българската стопанска камара в Кюстендил, с посредничеството на община Бобов дол.

Българската банка за развитие (ББР) представи своите продукти пред представители на малкия и средния бизнес в Бобов дол. В срещата с мото "Мисията "Подкрепа за бизнеса възможна" участваха представители на две от най-големите фирми в миньорската община – "Даци Р" и "МАГ", занимаващи се съответно с автобусни превози в страната и чужбина и с производство на метални съоръжения. Участваха и представители на SOS Детско селище – Дрен , и "Дупница лифт"-Дупница. Информация за услугите и продуктите на финансовата институция предостави Албена Борисова от отдел "Управление на малкии средни предприятия" в ББР Албена Борисова. Срещата бе организирана от регионалната структура на Българската стопанска камара в Кюстендил, с посредничеството на община Бобов дол.

"Ползата от тази среща е за бизнеса. Ние посредничим, за да се осъществи, за да може бизнесът да се възползва от продуктите, които предлага Българската банка за развитие, и да се подобри техният бизнес и тяхното финансово положение.

"Малките и средни предприятия в момента се намират в затруднено положение. Имайки предвид голямата инфлация, ниската покупателна способност на хората, войната допълнително, да не забравяме и ковид пандемията, която продължи беше 2 г. Тогава им помогнахме като опростихме наема на тези, които ползват общински помещения. Това е много малко, но за момента вършеше работа. Сега посредничим срещата да се осъществи, за да може бизнесът да се възползва от продуктите, които предлага Българската банка за развитие, и да се подобрят техният бизнес и тяхното финансово положение", коментира кметът на общината Елза Величкова.

Юлияна КОЛЧАКОВА

Дата: 12.12.2022

Източник: Вяра нюз

Прочетено: 996