14.02.2023

На 14 февруари 2023 Добри Митрев – председател на УС на БСК, Мария Минчева – зам.-председател, и Веселин Илиев – главен директор „Външноикономическо сътрудничество“, проведоха онлайн среща с Анатолий Кинах – председател на Лига на индустриалците и предприемачите на Украйна (ULIE), Сергей Прохоров – зам.-председател, и Светлана Куцева – директор международно сътрудничество на организацията.

Двете страни се запознаха взаимно с историята и дейността на организациите, структура и членове, както и кои са основните предизвикателства пред бизнеса и държавите.

Г-н Митрев и г-жа Минчева представиха работата на БСК на международно ниво и изразиха готовност за подкрепа в процеса на привеждане на украинското законодателство в съответствие с европейското.

Анатолий Кинах благодари за помощта, която българският народ оказа и продължава да оказва на украинския народ. Според него, важна е и помощта по пътя на Украйна към семейството на европейските държави, особено за развитие на човешкия потенциал.

Страните се договориха да работят за провеждане на двустранни бизнес срещи, съответстващи на интересите на фирмите, както и да се ползват събитията на Enterprise Europe Network за установяване на контакти между фирми от двете страни.

Дата: 14.02.2023

Източник: БСК

Прочетено: 757