09.03.2023

Платната ще радват всеки ценител на изкуството до 19 март включително

Специална изложба, събрала творбите на шест дами, бе открита в навечерието на празника на жената в Хотел Приморец. Експозицията във фоайето на 5-звездния Гранд на Бургас е по инициатива на Търговска индустриална камара - Бургас и Жените в бизнеса.

Сред показаните картини са творбите на Ангелина Ангелова, Анна Михайлова, покойната Лора Янева, Мария Алексиева, Цветанка Цветанова, както и на Ангелина Недин, която е съорганизатор на събитието.

Изложбата бе открита от председателя на Търговско индустриалната камара (ТИК) – Бургас Жорж Дерелиев, Видка Вълчева, заместник-председател на ТИК- Бургас и Ангелина Недин.

Събитието уважиха представители на бизнеса, културата, медиите и администрацията на Община Бургас.

С аплодисменти бе почетена художничката Лора Янева, загубила битката с ковид-19. Нейният съпруг Мирослав Калудов представи творбите ѝ. "Не се разделям с нито една картина, рисувана от Лора. Има много хора, които искат да закупят творба, но на всички отговарям, че няма кой да нарисува следваща и затова представям висококачествени принтове на картините ѝ, които за моя радост също намират път към сърцата на хората", коментира пред Флагман.бг Мирослав Калудов.

Откриването на експозицията бе на 7 март. Денят е избран специално, за да отбележи навечерието на Празника на жената. Платната ще радват всеки ценител на изкуството до 19 март включително. Входът за посещение е свободен.

Художникът Митко Иванов пред картина на Лора Янева. "Беше една от най-талантливите ми ученички", сподели с тъга творецътХудожничките Ангелина Ангелова, Анна Михайлова, Мария Алексиева, Цветанка Цветанова, Ангелина Недин и Лора Янева бяха аплодирани от организаторите и присъстващитеПредседателят на ОБС Бургас проф. Севдалина Турманова, художничките Ангелина Ангелова, Анна Михайлова, Мария Алексиева, Цветанка Цветанова и Ангелина Недин, Видка Вълчева, заместник-председател на ТИК- Бургас и Диана Саватева заместник-кмет Култура, туризъм и спорт на община Бургас увековечиха мига с обща снима за спомен.

Дата: 09.03.2023

Източник: Флагман.бг

Прочетено: 521