23.03.2023

Съюзът на птицевъдите в България (член на БСК) организира и успешно проведе Общото годишно отчетно събрание на 22.03.2023 г. в сградата на БСК.

Официални гости на събранието бяха: Крум Неделков - заместник-министър на МЗм; Светла Боянова- Съветник на Министъра на земеделието, Ива Иванова - заместник - изпълнителен директор на Държавен фонд земеделие; Добри Митрев - председател на УС на Българската стопанска камара, д-р Илиан Костов - зам.- изпълнителен директор на Центъра за оценка на риска по хранителната верига; Д-р Галя Викьова и д-р Антонио Радоев- Зам. Изпълнителни директори на БАБХ; д-р Евгени Макавеев- председател на Съюза на ветеринарните лекари в България.

Официалните лица поднесоха поздравителни адреси към членовете на Съюза. Браншовата организация бе припознат от официалните гости като надежден и важен партньор. Бяха посочени най-сериозните проблеми в сектор птицевъдство и в българското земеделие, които трябва да се решат с общи усилия на държавната администрация и браншовите и неправителствените организации. СПБ отчете пред своите членове, постигнатите през 2022 г. стратегически цели, като начерта перспективите пред сектора за 2023 г.

Основен приоритет и през 2022 г. е отстояване на интересите на членовете на СПБ, както и търсене на решения на възникналите кризи и проблеми в сектора. Основните цели и тенденции са свързани с търсенето, мултиплицирането и утвърждаването на положителни национални и европейски “добри практики”, които да се препоръчват за усвояване и приложение от членовете. Бавното икономическо възстановяване след COVID кризата, новите предизвикателства пред сектора в резултат на войната в Украйна, постоянното поскъпване на енергийните ресурси, очакваното преструктуриране на индустрията, както и специфичните изисквания на утвърждаващата се т.нар. „зелена икономика”, оказаха своето съществено влияние върху ежедневната дейност на членовете на СПБ.

През 2022 г. екипът на СПБ неотлъчно подкрепяше своите членове и ще продължава да го прави и занапред с вяра в просперитета на българското птицевъдство.

 

 

Дата: 23.03.2023

Източник: СПБ

Прочетено: 838