27.04.2023

Днес, 27.04.2023 г., в БСК се проведе среща между председателя на Камарата Добри Митрев, заместник-председателя Станислав Попдончев, главния директор на Център “Външноикономическо сътрудничество” към БСК Христина Каспарян, и президента на Американо-българската бизнес асоциация (АББА) Севдалин Спасов, изпълнителния директор Румяна Йорданова и Невена Давидова – член на УС на асоциацията.

Мисията на АББА е да помага на малкия и среден бизнес да се развива устойчиво и успешно на българския и американския пазар като осигурява ценна информация, достъп до бизнес практики и професионална мрежа от контакти и ресурси, които да улесняват дейността. Крайната цел е да се създаде работеща и светла платформа за развитие на предприемачеството от България в САЩ и от САЩ в България.

Зад инициативата стоят хора с богат професионален опит като Елиз Несторова, Севдалин Спасов, Румяна Йорданова, Добрина ЪстънАлекс Нестор и др. Всички те са свързани с България и САЩ, преминали са през дългия и сложен път на администрацията, логистиката, търсенето на клиенти, на работна ръка и др. Готови са да споделят своя житейски и професионален опит като “подадат ръка” както на тези, които искат да търсят бизнес развитие зад Океана, така и на тези, които вече са натрупали капитал и искат да го инвестират в България.

БСК изрази своята готовност за сътрудничество и се ангажира с проучване сред компаниите, които членуват в Камарата за интереса им към щатските пазари. В резултат на проучването ще бъде организирана среща между предприемачите с експерти от АББА, които да отговорят в конкретика на въпросите свързани с правенето на устойчив бизнес между двете държави.

Дата: 27.04.2023

Източник: БСК

Прочетено: 961