Цели:

  1. Развитие на потенциала на българските браншови организации за ефективна комуникация с държавната администрация.
  2. Популяризиране на добрите европейски  практики в диалога между българските работодатели и европейските и българските институции.
  3. Създаване на уеб базирана информационна система за материали и документи, свързани със законодателния процес по модела на Европейския парламент.
     

Финансиране
Министерски съвет. Правителствена информационна служба. Комуникационна стратегия 2008. Национален план
Обхват
Национален
Бюджетна линия
14 915 лв.
Основни дейности
  • Провеждане на 3 тематични срещи на целевите групи с ръководители на министерства за разясняване на ефектите на европейските политики и практики за българския бизнес и подобряването на комуникацията между администрацията и браншовите структури.
  • Създаване на Клуб „Добри европрактики” за обмен на информация и излагане на проблеми, срещани от българския бизнес при прилагане на европейските политики и практики.
  • Актуализация на интернет страницата http://pir.bia-bg.com, изградена по проект „Ключови компетенции на българските работодатели за активно участие при формиране на политиките за индустриално развитие в Европейския парламент”, с финансовата подкрепа на Комуникационна стратегия на Република България.
  • Проучване на опита на Европейския парламент при изграждането на динамични информационни бази данни за документите, с които работи.
  • Разширяване на комуникационните канали чрез създаване на уеб базирана информационна система за проследяване на българското нормотворчество по модела на Европейския парламент.
  • Провеждане на работна среща, посветена на 50-та годишнината на Европейския парламент, за активното участие на представители на български браншови и работодателски организации в ефективната защита на българския бизнес на европейско ниво.
     
Резултати
  • Получаване на актуална информация от първоизточника – администрацията и отговор на въпроси, вълнуващи браншовите организации.
  • Създаване на условия за неформален диалог между представители на браншовите организации, регионалните структури на БСК и администрацията. Привличане на вниманието върху неясните области от европейската политика.
  • Предоставяне на лесно достъпна информация за Комуникационната стратегия, за проекта, България и европейските институции и други полезни материали и връзки.
  • Използване на добрата европейска практика от Европейския парламент за работа с големи бази от документи и информация.
  • Използване предимството на мрежовите комуникации за навигационната структура на сайта, структурирана от потребителската гледна точка в услуга на бизнеса.
  • Стимулиране на по-ефективна еврокомуникация чрез директния диалог между ръководители на български държавни структури, отговарящи за европейските въпроси, български евродепутати, браншови организации и регионални организации на БСК.
     
Партньори

Браншови организации и регионални организации на БСК

Таня Желязкова-Тея
София 1000, ул. Алабин 16-20
+3592 932 09 45
Кирил Желязков
1784, София; 7-ми км.,бул.“Цариградско шосе” 133, ст. 284, БИЦ ИЗОТ ЕАД
974 3976
Прочетено:1068