Мрежата на Европейските цифрови иновационни хъбове (ЕЦИХ) е движещата сила зад дигитализацията на Европа. С подкрепата на Европейската комисия, мрежата обединява ЕЦИХ, малки и средни предприятия и публични организации за изпълнение на целите на Цифровото десетилетие.

Мрежата на ЕЦИХ е общност от експерти, които са посветени да помагат на европейските предприятия по пътя им към дигитална трансформация.

Нашата мисия:

  • Да ускорим дигиталната трансформация в ЕС чрез помощ при внедряването на технологии като изкуствен интелект, облачни технологии и големи данни в 75% от европейските предприятия;
  • Да осигурим основно ниво на дигитални знания за 90% от предприятията;
  • Да създаден нови вериги на стойност в Европа.

Българска стопанска камара е партньор в ЕЦИХ Загоре, по проект SynGReDiT, финансиран от Програма „Дигитална Европа“ на ЕС. Той обхваща Югоизточен регион (SER), NUTS II на България, състои се от 4 области NUTS III – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Административните центрове Бургас и Стара Загора са сред 6-те най-големи града в България.

ЕЦИХ Загоре събира под „един покрив“ и координира услугите между всички участници: потребители/клиенти, партньори, подизпълнители; управление и контролиране на свързаните потоци от стойност; фокусиране върху основната услуга и групиране на всички дейности за ориентирано към потребителите развитие; предоставяне на основните ценности на екосистемата – произтичат от цялостния фокус и ефективност и са измерими и полезни за всички участници; гарантира предоставянето на всички ресурси като помещения, сградна технология, хардуерна/софтуерна инфраструктура и услуги чрез солидна база от своите членове и доставчици на услуги.

Потребителите на услугите на ЕЦИХ, предоставящи техните специфични изисквания, всъщност ще участват в разработването на основни услуги чрез тяхното търсене и обратна връзка.

Христина Каспарян
1527 София, ул. Чаталджа 76
+3592 932 09 34
Прочетено:165