Избрано от електронната поща на БСК

Уважаеми г-н  Данев,

За пореден път препрочитам книгата на великият германски икономист проф. д-р Лудвиг Ерхард  - „Благоденствие за всички”. В тази книга ясно е описано икономическите поцеси, които трябва да се развият, за да доведе икономиката до просперитет известен в  пространството като „Германското икономическо чудо”.

След освобождаването на медийния картел сме свидетели на това как знайни и незнайни неправителствени организации и граждански движения превземат медийното пространство. Свидетили сме на това как в опита си да измисли нещо обществото в този момент ще сътвори поредната глупост промяна на конституцията и модела на управление, но остава въпроса кой ще плати сметката след това.

На Вас много добре Ви е известно, че процесите в икономиката се развиват и ръководят от предприемачите и бизнеса. Отговорноста от неуспешните политически решения са за сметка на тези икономически субекти, защото те носят цялата икономическа отговорност. Последното правителство ни предлагаше да се образоваме в заторите и след това да ставаме предприемачи – търсеха подкрепа на това решение в лицето на обществото. Давам това само като пример.

В последните двадесет и три години сме свидетели на това как се прави преход от социализъм в социализъм. В момента отново политиците и гражданскато общество изместват експертите, което ще се окоже пагубно за страната ни.

Отново сме свидетели на процеси на влюбване между политиците и народа, но остава съществения и основен въпрос, кой ще плати сметката след тази целувка. Бизнесът ли пак?

Отново слагаме политиката пред икономиката и отново се завъртаме в този затворен кръг от порочни практики. Кръг, в когото се въртим от двадесет и три години, разбира се, с известни прекъсвания.

Аз сам собственик на фирма, която работи и се стреми да се развива в областта на иновативното индустриално производство на базата на инжинерингова и развойна дейност.

След като се напатихме през годините на прехода, сме готови да подкрепим експертите, който в момента е крайно необходимо обществото да чуе и да разбере.

Прочетено: 2856