Отличия на 28 работодатели връчи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов на десетата официална церемония „Работодател на годината - 2013”, съобщават от Агенция по заетостта.

Работодатели от цялата страна са класирани в девет категории.

В категория „Работодател, обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда” първото място е за „Албена” АД – Курортен комплекс „Албена”.

В категория „Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица (с равнище над 15% средномесечно) на първичен пазар и по програми и мерки за заетост и обучение и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда” първото място е за „Палиррия България” ЕАД.

Община Самоков взе първенството в категория „Община, разкрила най-много работни места и наела на тях безработни лица, чрез което е оказала най-голямо влияние за намаляване равнището на безработица”.

Конфедерация на труда „Подкрепа” е отличена на първо място в категория „Работодател, наел на работа най-много младежи до 29 години”.

Категория „Работодател, осигурил заетост след изтичане срока на договора по програми и мерки за заетост и обучение и по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - 1 място:  „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, област Враца.

Призът в категорията „Работодател, наел безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда и осигурил подходящи условия за работа” отиде при  „ПСТ” Плевен ЕООД, град Плевен.

Конфедерация на независимите синдикати в България също взе първенство – в категорията „Работодател, осигурил заетост на безработни лица на „бели” и „зелени” работни места.

„ЕНЕРГОРЕМОНТ-КОЗЛОДУЙ” ЕООД, град Козлодуй получи първото отличие в категория „Работодател, получил най-висока оценка по схеми за подбор на проектни предложения на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за 2013 г.”.

„Неохим” АД, град Димитровград получи наградата в категория „Работодател с най-голям принос към създаването на работна среда, която стимулира и подпомага професионалното развитие на заетите в предприятието лица посредством прилагането на финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” мерки”.

Отличени за цялостна дейност през 2013 г. са регионалните служби по заетостта в Бургас, Варна и Благоевград.

Прочетено: 2312