На 28 юни 2010 г. в Народното събрание се проведе кръгла маса на тема "Икономическата криза - законодателството в подкрепа на бизнеса".

 

Форумът, който беше организиран съвместно от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) при Народното събрание и Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК), беше открит от председателя на Парламента Цецка Цачева. Гост на събитието бе вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, председатели на парламентарни комисии и парламентарни групи, представители на браншови бизнес организации, много медии.

Целта на кръглата маса беше да се обсъдят ефектите от кризата върху българския бизнес, ролята на законодателството и законодателните инициативи за ограничаване на негативните последици и да бъдат дискутирани възможностите и механизмите за насърчаване на стопанската инициатива.

Участниците в дискусията бяха запознати и с резултатите от проведеното специално за форума национално проучване на НЦИОМ и Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес сред 580 мениджъри на частни фирми във всички сфери на бизнеса. 

Резултатите от проучването, както и презентации по темата, ще откриете в прикачените файлове.

 

Прочетено: 300