Съгласно чл. 29 на Регламент 1083/2006, всяка държава-членка на ЕС трябва да представи на Европейската комисия до края на 2009 г. и 2012 г. стратегически доклади относно приноса на Оперативните програми за постигане целите на Кохезионната политика, приоритетите на Стратегическите насоки на общността и Интегрираните насоки за растеж и заетост.

Междуведомствена работна група под ръководството на Централното координационно звено изготви проект на Стратегическия доклад за 2012 г.

В доклада е направен обзор на социално-икономическата ситуация и основните макроикономически тенденции, както и въздействието от прилагането на Структурните инструменти върху тях. Анализирани са постиженията и перспективите, във връзка с изпълнението на Структурните инструменти на ЕС, както и напредъкът  при изпълнението на отделните оперативни програми. Включен е и анализ на прилагането на мерките, заложени в Европейския план за икономическо възстановяване, както и на приноса към приоритетите на Лисабонската стратегия и Стратегията Европа 2020.

Проекта на доклад и приложенията към него може да намерите тук.

Очакваме Вашите коментари по документа до 21 януари 2013 г. на посочения по-долу адрес.

Прочетено: 300