Знаете ли дали Вашите служители са ангажирани с това,
което вършат, и с бизнес целите на организацията Ви?

Националното изследване на ангажираността ще даде отговор на този въпрос.

Проектът е резултат от дългогодишното сътрудничество на компанията за комплексни HR услуги JobTiger, консултантите от Audit Advice Associates и водещият издател ICT Media.

Целта на проучването е да помогне на участващите компании в повишаване на нивата на ангажираност на служителите и подобряване на бизнес резултатите им.

Проучването се провежда по специално разработена методология, която изследвайки мнението на служителите, определя пряката връзка на политиките, процедурите и практиките в управлението на човешките ресурси с нивото на ангажираност на персонала. Обработвайки оценките на служителите за различни фактори като: подбор, обучение, заплащане и стимулиране, оценка на представянето, управление на кариерата и професионалния живот, комуникация, пряко ръководство и лидерство, работната среда и други, се откриват връзките на практическото им приложение с организационното здраве и бизнес успех.

Какво получават участвалите в проучването фирми?

Основен доклад (в електронен формат) за нивата на ангажираност на служителите в конкретната компания. Докладът съдържа:

  • Процентно разпределение на всички отговори за всяко твърдение, както и разпределението на отговорите по фактори;
  • Резултатите на компанията за всички твърдения от въпросника и факторите на ангажираността съотнесени с:
    • резултатите на трите компании с най-високи нива на ангажираност (топ 3);
    • средните резултати за сектора;
    • средните резултати за региона;
  • Сравнение на резултатите на компанията по фактори, за неограничен брой демографски групи по избор.

Доклад – анализ (подробен статистически анализ за резултатите от изследването и индивидуален анализ за самата компания), съдържащ:

  • Обобщени данни от изследването – извадка на значимите стойности и фактори от основния доклад;
  • Структура (карта) на ангажираността на организацията – разпределение на активно ангажирани, средно ангажирани (в риск), пасивно ангажирани (безучастни) и активно неангажирани служители;
  • Водещи фактори на ангажираността по стойности;
  • Средни резултати за сектора, свързани с основните политики за УЧР;
  • SWOT анализ;
  • Препоръки за подобрения.

В докладите от проучването могат да се правят справки за нивото на ангажираност на служителите във фирмата по различни демографски признаци, както и да се сравняват с обобщени данни на национално, регионално и браншово ниво.

Националното изследване на ангажираността ще бъде съпроводено от специално печатно издание включващо и анализите от изследването. Изданието ще бъде осъществено със съдействието на ICT Media и ще излезе в началото на месец януари 2019 г. Специалното издание ще бъде разпространено към бизнес абонатите на изданията на ICT Media и в. Капитал, както и на специализираното събитие HR Industry 2019 г.

Партньори на проекта на Българската асоциация за управление на хора, Българската аутсорсинг асоциация и Българската стопанска камара.

За повече информация посетете сайта на изследването https://nationalsurvey.bg/ , където ще получите и подробности по регистрацията.

Участвайте в Националното изследване на ангажираността 2018!

Прочетено: 3312