14.10.2013

Дискусионен форум на тема "Професионалното образование и обучение - приоритет за България" ще се проведе по инициатива на министър-председателя Пламен Орешарски на 14.10.2013 г., понеделник, от 10.00 до 12.00 часа, в Гранитна зала на Министерския съвет.

По време на форума ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с актуалното състояние на професионалното образование в страната, въвеждането на европейските инструменти в професионалното образование и обучение, въвеждането на обучение чрез работа (дуално обучение) като възможност за намаляване на младежката безработица, разширяването на възможностите за партньорство с бизнеса, необходими законодателни промени.

В дискусионния форум ще вземат участие министри, посланици от европейски страни, евродепутати, народни представители, ръководители на национално представени организации на работодателите и на работниците/служителите, браншови организации и др. 

БСК ще бъде представена от председателя на УС на БСК, изпълнителния председател на камарата Божидар Данев, Ръководителя на Националния център за оценка на компетенциите Томчо Томов и директора на Центъра за професионално обучение при БСК Даниела Симидчиева. Г-н Данев ще бъде модератор на форума.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Дискусионен форум