22.02.2018 - 23.02.2018

ГЛЕДАЙТЕ ФОРУМА НА ЖИВО ТУК!

________

На 22 и 23 февруари 2018 г., в Зала 3 на Националния дворец на културата (ет. 7) ще се проведе Европейски форум "Университети - бизнес".

Форумът е част от програмата на Българското европредседателство, а БСК е съорганизатор, заедно с ГД "Образование, младеж, спорт и култура" на Европейската комисия и Министерството на образованието и науката.

Предвижда се да участват над 100 представители на бизнеса и образованието. 

Българският министър на образованието и науката Красимир Вълчев и изпълняващият длъжността генерален директор на Генерална дирекция „Образование, Спорт, Младеж и Култура“ в Европейската Комисия Йенс Ниманд Кристенсен ще открият конференцията. Приветствие към участниците ще поднесе и зам.-председателят на БСК Маргарита Попова.

***

Форумът „Университети – бизнес“ се провежда от 2008 г. и събира представители на различните заинтересовани страни. Към момента са проведени 7 форума на европейско ниво (в Брюксел) и 14 тематични събития в държави-членки на ЕС.

Форумът дава възможност за обмен на добри практики, сътрудничество и създаване на партньорски отношения между образователните институции, научните организации и бизнес средите.

Събитието е източник на нови идеи и средство за иницииране на проекти и политики. Отличен пример за това е инициативата „HEInnovate”, както и редица инициативи в рамките на Програма „Еразъм+“.

Една от основните характеристики на форума е участието на работодателски организации, както в програмата, така и в провеждането на самото събитие.

Събитието в София ще бъде фокусирано върху три теми:

  • Лидерство, мениджмънт и управление
  • Управление на регионалните иновации и развитие
  • Образование и развитие на предприемачеството

Работни езици: За пленарните сесии през двата дни на форума има предвиден жив превод от английски на български и от български на английски език, а панелните дискусии през следобеда на първия ден ще се проведат изцяло на английски език.

ПРОГРАМА РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА

Крайният срок за регистрация е 12 февруари 2018 г.

Резултат с изображение за facebook icon Вижте събитието във Facebook

 

Журналистите, които са се акредитирали, получават свободен достъп на събитието през вход А4 на НДК след 8,30 ч. на 22 февруари, където ще им бъдат връчени баджове на регистратурата срещу предоставяне на документ за самоличност.  Отделните панели са открити за представителите на медиите.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Европейски форум