03.10.2018

 

Регистрирай се

 

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ОБУЧЕНИЯТА:

Адрес: гр. София, ул.“Алабин“ 16-20.

ЦЕНА НА КУРСА:

160 лв. /участник. Обучението е в малки групи с възможности за консултации.

 

Какво е Blockchain:

Блокчейн е технологична тенденция, която има потенциала да промени икономиката и да демократизира начина, по който създаваме стойност. Това е новият начин за споделяне на информация, който може да автоматизира процеси, да съкрати пътя от производител до потребител, като премахне нуждата от посредници, да улесни набирането на начален капитал чрез токени (ICO). Технологията е базирана е на криптография, peer-to-peer комуникация, споделен дневник за транзакции, който е в основата на криптовалутите.

Цели:

Курсът има за цел да изгради разбиране за това, какво представлява Blockchain технологията и как променя начина, по който правим бизнес. Участниците ще се запознаят с възможностите за търговия с криповалути, с приложението на т.н. умни договори (smart contracts), с начините за приемане на разплащания с крипто-валути и със същността на децентрализирани приложения. Също така, ще имат възможност да получат практически насоки, как да се възползват от този технологичен тренд.

За кого е предназначен курсът:

  • За всеки, който иска да се запознае с блокчейн и леджър технолологиите и да потърси приложението им за себе си или своя бизнес;
  • За начинаещи, които проявяват интерес към крипто търговията;
  • За собственици на онлайн магазини, които имат интерес да приемат разплащания с криптовалути;
  • За мениджъри и предприемачи, които имат интерес от изграждане на конкурентни предимства, базирани на иновативните технологии.

Теми на курса: 

  1. Въведение в криптовалутите
  • Какво представлява Blockchain технологията.
  • Какво е Bitcoin, как функционира, какво е приложението му в бизнеса.
  • Как да купим Bitcoin и как да търгуваме с криптовалути.
  • В какви криптовалути да инвестираме и откъде да ги закупим.
  • Какво е mining и как се добиват криптовалути.
  • Какво е ICO (Initial Coin Offering) и как да участваме в него. 
  1. Умни договори (Smart contracts)
  • Kак работят, за какво се използват. 
  1. Интеграция на електронни разплащания
  • Kак да приемаме разплащания с криптовалути.
  • Kак да ги интегрираме в уеб сайт или уеб приложение. 
  1. DAPPs (Decentralized Applications)

Kакво представляват и как работят децентрализираните приложения DAPPs (Decentralized Applications

 

ЗА ЛЕКТОРА:

Боян Янков, PhD, e съосновател и CTO на дигитална агенция Web Motion и технологичен партньор в иновативния дентален старт-ъп Visagismile.com. Има над 10 годишен опит в уеб разработката, проджект мениджмънта и създаването на иновативни проекти. Доктор по технологично предприемачество към СУ „Климент Охридски”. Провел е редица тренинги и семинари на теми, свързани с предприемачеството и дигиталния маркетинг. Занимава се с Blockchain технологията и крипто търговията от 2013 г. Разработил е плъгин за разплащане с крипто валути, който се използва в над 5000 уеб сайта. Създател на една от българските крипто общности Knights of Satoshi.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

КУРС „Въведение в Blockchain технологията”