22.10.2019

На 22 октомври в Inter Expo Center от 09:00-16:00 часа ще се проведе първият специализиран форум по роботика и автоматизация у нас, който цели да събере всички заинтересовани страни и да изгради цялостна стратегия за робо сектора в България.

Събитието е организирано с нетърговска цел и ще се проведе съвместно с Изпълнителна агенция за подпомагане на малки и средни предприятия (ИАНМСП) и подкрепата на Българска стопанска камара, denkstatt Bulgaria, America for Bulgaria, Trakia Economic Zone, BESCO - The Bulgarian Startup Association, Национална браншова организация ИКЕМ, DEV.BG

Лектори на форума ще бъдат водещи български и международни експерти в сферата на роботиката, автоматизацията, машинното самообучение, симулациите, автономните системи, инфраструктурата за електромобили и др.

В панелите ще участват представители на държавната администрация, българската индустрия, образователни институции, международни стратегически инвеститори, консултанти, управители на индустриални зони и стартиращи компании.

Сред ключовите акценти на събитието са следните теми:

• Какво е състоянието на робо екосистемата у нас – инфраструктура, международни партньори, инвеститори, доставчици?

• Кои стратегии за управление на производството се прилагат у нас – Lean, Six Sigma, Scrum, Agile?

• Какви са българските успехи в сферата на роботиката и автоматизацията?

• Достъпни ли са роботите за МСП?

•Какво е нивото на автоматизация в българската индустрия (резултати от проучването на PARA)

• Кои български и европейски програми ще насърчават дигитализацията след 2019 година?

• Как да подобрим преподаването на STEM специалности у нас?

• Как България може да е регионален лидер в сферата на роботиката и автоматизацията?

Подробности за събитието можете да откриете тук

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Robotics Strategy Forum 2019