12.12.2014

Общо 27 работодатели с различна сфера на дейност, от 22 населени места, бяха отличени от Агенцията по заетостта на единадесетата годишна церемония "Работодател на годината", която се състоя в хотел "Рамада София".

За първи път наградите са изцяло към реални работодатели, които не са ползвали програми, финансирани от национални и европейски проекти, каза изпълнителният директор на агенцията Асен Ангелов, цитиран от БТА.

Наградените са разделени в девет категории. За "Работодател от реалния сектор, обявил най-много работни места за продължителна заетост и наел на тях кандидати, насочени от бюро по труда" е обявено "Язаки България" ЕООД, гр. Ямбол.

В категорията "Работодател от реалния сектор, обявил най-много работни места за сезонна заетост и наел на тях кандидати, насочени от бюро по труда" печели "Дюни" АД. Като "Работодател от реалния сектор, обявил най-много работни места в общини с висока безработица и наел на тях кандидати, насочени от бюро по труда" е отличено "Даймъндс Груп"ЕООД, гр. Тервел.

Първо място в категорията "Работодател от реалния сектор, обявил работни места и наел на тях хора с увреждания" печели "Албена" АД.

"Работодател от реалния сектор, наел на работа най-голям брой младежи до 29 г." е "Пирин Текс Продакшън" ЕООД, гр. Гоце Делчев.

В категорията "Работодател, наел на работа младежи от специализирани институции" първо място печели "БАР" ЕООД, гр. Пловдив, с наети шестима младежи.

Като "Работодател, осигурил заетост след изтичане срока на договора по програми и мерки за заетост и обучение и по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" е отличено "Вега Текс" ООД, гр. Гоце Делчев.

За "Работодател, осигурил възнаграждение, по-високо от субсидираното от държавата за безработни, наети по програми и мерки за заетост и обучение и по схеми на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" е обявено "Хермес Солар" ООД, гр. София.

В категорията "Работодател с най-голям принос към създаването на работна среда, която стимулира и подпомага професионалното развитие на заетите в предприятието лица посредством прилагането на финансирани по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" мерки" е отличено "СКФ БЕРИНГС БЪЛГАРИЯ" ЕАД, гр. Пловдив.

Дата: 12.12.2014

Източник: Дневник

Прочетено: 1841