03.02.2015

Българският Червен Кръст (БЧК) и индустриален клъстер “Eлектромобили” (ИКЕМ) подписаха меморандум за сътрудничество в сферата на Електрическата мобилност.

Целта на меморандума е да се създаде практическа рамка за взаимодействие между двете организации за въвеждане на електрическата мобилност и свързаните с това високи технологии в дейността на БЧК.

Меморандумът бе подписан от г-н Христо Григоров - Председател на БЧК и г-н Илия Левков, Председател на УС на ИКЕМ.

Партньорите ще работят съвместно за развитието на „зелената” икономика в България, обмен на информация, развиване на национални, регионални и международни партньорства в различни области на обществения живот, публичните политики и др.

Един от първите съвместни проекти е разработка и внедряване на GPS система за планинския туризъм. Системата ще даде повече сигурност на туристите в планината и ще гарантира своевременна и адекватна реакция на планинските спасители. Системата може да бъде развита и за управление на електромобили по определени планински маршрути. Така ще се насърчи включването на екологично чисти превозни средства в планинските ни и други курорти.

Български червен кръст е хуманитарна организация в Република България. Основана е през 1885 година, веднага след Съединението на Княжество България и Източна Румелия. БЧК е доброволна организация, част от Международното червенокръстко движение. Структурирана е в четиристепенна организационна система. Статутът на БЧК е регламентиран в Закон за БЧК.

Дата: 03.02.2015

Източник: БСК, ИКЕМ

Прочетено: 2330