25.03.2015

Участници в инициативата „Мениджър за един ден“ се запознаха с работата на Стопанска асоциация – Пловдив и Арбитражния съд към нея, както и Агенция за регионално развитие с бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия (АРР БЦ МСП) – Пловдив.

Първата задача, която получиха мениджърите за един ден - Зорница Каварджикова и Георги Стоянов, бе да преметат пред 27 палата на Пловдивския панаир, където се помещават Агенцията и Стопанската асоциация.

"Важо е бъдещите мениджъри да бъдат готови да вършат всякаква работа – каза Велизар Петров от АРР БЦ МСП – Пловдив. "Много често един мениджър извършва много повече и много по-разнообразни дейности от всички останали във фирмата". Това бе един психологически тест за бъдещите управляващи. "Изключително важно е на младите хора да се дава възможност да покажат това, което са научили. Важно е те на практика да могат да реализират, това което знаят", сподели инж. Велизар Петров.

Мениджърите за един ден Зорница Каварджикова и Георги Стоянов имаха възможност практически да оценят своите компетенции чрез Информационната система за оценка на компетенциите MyCompetence, разработена от Българска стопанска камара по проект, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

По време на инициативата „Мениджър за един ден“ младите хора се сблъскаха реално с решаването на практически задачи. Дадоха предложения за оптимизиране на интернет страницата на АРР БЦ МСП – Пловдив и участваха в разписването на конкретно проектно предложение, а след неговото одобрение от финансиращите организации, Зорница и Георги ще могат да се включат и в реализирането му.

В края на деня те получиха "Сертификати за постижение", както и икономическа литература на английски език, която да подпомогне професионалното им израстване като бъдещи успешни мениджъри.

Инициативата "Мениджър за един ден" се провежда за 14-та поредна година в страната и за 10-та в Пловдив, където домакин бе кметът Иван Тотев. Организатор е "Джуниър Ачийвмънт"- България. Общо 19 институции и фирми от Пловдив участваха тази година в инициативата, в която се включиха 53-ма ученици от 5 училища в града. На национално ниво "Мениджър за един ден" се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.

Дата: 25.03.2015

Източник: БСК

Прочетено: 3167