24.08.2016

За първи път сред тях са и две български фирми, едната от които е АПИС

Европейската комисия обяви 40 европейски фирми, които тази година ще се състезават за престижната награда на INNOVATION RADAR 2016.

За първи път сред тях са и две български фирми, едната от които е АПИС, член на БСК.

Наградата Innovation Radar 2016 на Европейската комисия е инициирана с цел да се открият и подкрепят нови проекти на европейски фирми с висок потенциал за развитие, получили финансиране от ЕС. 

АПИС е номиниран с компонента EULinksChecker - част от разработения проект EUCases, получил финансовата подкрепа на ЕС. Компонентът е  инструмент-добавка за интернет  браузърите, който ще улеснява значително работата на  юристите в процеса на изготвяне или преглеждане на нормативни документи, свързани с правото на ЕС в Интернет. Проектът предлага удобни функции за извършване на правни проучвания, въз основа на правни цитати или други семантични връзки на изготвени или преглеждани документи, съдържащи съдебната практика и законодателството на ЕС. 

БСК кани своите членове, колеги и партньори да подкрепят АПИС за участието му във финалния етап на състезанието. Можете да подкрепите АПИС като дадете своя вот на сайта на Европейската комисия и кликнeте върху бутона Vote до края на м. август.

Важно е да се има предвид, че от един интернет адрес може да се даде само един глас. 

Убедени сме, че членовете на Българската стопанска камара са радетели за успеха, просперитета и признанието на българските фирми на международно ниво и ще подкрепят АПИС в състезанието за тази награда, престижна и за България.

 

Дата: 24.08.2016

Източник: АПИС

Прочетено: 6318