16.03.2017

На 15 март 2017 г., за втора поредна година, Българска стопанска камара беше домакин на бизнес семинар „Как се прави бизнес с Филипини, Индонезия и Мианмар - възможности за български предприятия".

На 15 март 2017 г., за втора поредна година, Българска стопанска камара беше домакин на бизнес семинар „Как се прави бизнес с Филипини, Индонезия и Мианмар - възможности за български предприятия“.

Гости на събитието бяха Н. Пр. г-жа Сри Астари Расжид - посланик на Индонезия, придружена от г-н Йоханес Мангинсела - министър-съветник към индонезийското посолство, г-н Огнян Траянов - почетен консул на Република Филипини в България, а също и представители на Министерството на икономиката на Република България и Министерство на външните работи.

Събитието се организира от Enterprise Europe Network към Българска стопанска камара, Европейската мрежа в подкрепа на страните от АСЕАН, Европейско-филипинската бизнес мрежа, Европейско-индонезийската бизнес мрежа и Европейската бизнес мрежа в Мианмар.

Лектори бяха водещи експерти от Европейската мрежа в подкрепа на страните от АСЕАН, които представиха възможностите пред българските предприятия за бизнес в азиатските държави, актуалния бизнес климат, тенденциите за развитие и възможностите за добри инвестиции.

Като водещи сектори за бъдещи инвестиции и бизнес партньорства се очертаха хранително-вкусовия сектор, фармацевтичната промишленост и здравния сектор, пътната инфраструктура, енергия и ИКТ. 

След пленарната част, всяка компания получи индивидуална консултация от представител на съответната държава, към която проявява интерес.

Дата: 16.03.2017

Източник: БСК

Прочетено: 1926