04.04.2017

Делегацията сподели необходимостта от сътрудничество в областта на фармацевтичната промишленост, селското стопанство и текстилната промишленост.

На 04.04.2017 г. в БСК се проведе среща между Веселин Илиев, главен директор “Външноикономическо сътрудничество“, и представители на ФДР Етиопия. В делегацията участваха Н.Пр. г-н Негаш Кебрет Ботора, извънреден и пълномощен посланик на ФДР Етиопия в Република България, г-н Yidnekachew Tekle Alemu' - съветник в посолството на ФДР Етиопия, и г-н Сейфе Бекеле У Арегай – председател на Етиопската общност в България.

На срещата бяха обсъдени текущите търговско-икономически връзки и възможностите за насърчаване на сътрудничеството между двете страни. Н.Пр. г-н Ботора представи състоянието на етиопската инфраструктура, образователна система и бизнес среда, както и план за откриване на 17 технологични парка, насочени към индустриални производства.

Делегацията сподели и необходимостта от сътрудничество в областта на фармацевтичната промишленост, селското стопанство и текстилната промишленост и изрази готовността на етиопските бизнес асоциации за сътрудничество с БСК.

Представителите на Етиопия изразиха желание за създаване на контакти с български фирми чрез събитията, организирани от Центъра за външноикономическо сътрудничество в БСК. 

Дата: 04.04.2017

Източник: БСК

Прочетено: 1769