12.01.2018

БСК е партньор на продуцентския екип

На 26 януари 2018 г., петък, от 21.00 часа, Нова телевизия ще излъчи първия епизод от новия сезон на предаването „Шеф под прикритие. Българската стопанска камара е партньор на продуцентския екип от 2016 г., с убеждението, че подобни проекти трябва да бъдат подкрепяни и насърчавани. Нещо повече, през 2017 г. «Супернова медия» ЕООД – София (продуцент на телевизионния формат) стана член на БСК.

„Шеф под прикритие“ е „бяла лястовица“ в българския телевизионен ефир, защото е практически единственият формат, представящ по един наистина обективен и, в същото време – атрактивен начин проблемите на българския бизнес.

Публична тайна е, че общественият образ на българския работодател е силно негативен и сериозна заслуга за това имат медиите, които в търсене на сензацията обикновено се съсредоточават върху скандалното, некоректното, незаконното и т.н., защото „най-добрата новина е лошата новина“. За огромно съжаление, българските медии и общество са длъжници на коректния, светлия бизнес, на хората, които рискуват личното си спокойствие, за да осигуряват и поддържат работни места, и да движат икономиката ни напред.

Ето защо, Българската стопанска камара заявява убедената си подкрепа за предавания като „Шеф под прикритие“, които показват реалните проблеми на смелчаците, направили трудния избор да бъдат работодатели и да се грижат не само за собствения си хляб, но и за този на десетки, стотици, а понякога и хиляди работници и техните семейства. Съпричастни сме към целта на продуцентския екип да представи добри мениджърски практики, така че за обществото да стане видим „човешкият“ образ на мениджмънта и желанието му да работи ефективно, с грижа за работниците и с отговорност към клиентите и партньорите.

Популярният в цял свят английски тв-формат „Undercover Boss“ стартира у нас през пролетта на 2016 г. и беше предаването с най-високи рейтинг в България, което е доказателство за неговото качество.

В първия сезон предизвикателството да проверят „от първа ръка“ как функционират техните компании приеха осем мениджъри, опериращи в различни икономически сектори. Във втория сезон тази възможност ще имат шест ръководители на компании, които ще влязат за една седмица във фирмите си, дегизирани като обикновени работници. Целта им ще бъде:

  • да разберат как реално функционира бизнесът им;
  • да покажат модерно мениджърско мислене и подход;
  • да сплотят екипа си;
  • да покажат, че компанията им е едно добро място за работа;
  • да затвърдят или подобрят репутацията на компанията си.

В края на вълнуващата седмица шефовете ще разкрият самоличността си в емоционални срещи със служителите. Дали те ще бъдат наказани, или възнаградени, ще зависи изцяло от тяхното трудолюбие и отдаденост, които са демонстрирали пред шефа си, без да знаят, че това е той.

Дата: 12.01.2018

Източник: БСК

Прочетено: 3183