Българската стопанска камара е партньор на телевизионния проект Шеф под прикритие, чийто втори сезон предстои да бъде излъчен в ефира на Нова телевизия през 2018 г.

Популярният в цял свят английски тв-формат стартира у нас през пролетта на 2016 г. и беше предаването с най-високи рейтинг в България, което е доказателство за неговото качество.

В първия сезон предизвикателството да проверят „от първа ръка“ как функционират техните компании приеха осем мениджъри, опериращи в различни икономически сектори. Във втория сезон тази възможност ще имат 12 ръководители на компании, които лично или чрез свои доверени представители ще влязат за една седмица във фирмите си, дегизирани като обикновени работници. Целта им ще бъде:

  • да разберат как реално функционира бизнесът им;
  • да покажат модерно мениджърско мислене и подход;
  • да сплотят екипа си;
  • да покажат, че компанията им е едно добро място за работа;
  • да затвърдят или подобрят репутацията на компанията си.

В края на вълнуващата седмица шефовете ще разкрият самоличността си в емоционални срещи със служителите. Дали те ще бъдат наказани, или възнаградени, ще зависи изцяло от тяхното трудолюбие и отдаденост, които са демонстрирали пред шефа си, без да знаят, че това е той.

Предаването ще бъде излъчено в праймтайма на Нова ТВ (и повторение в друг часови пояс) през първата половина на 2017 г.

Целта на продуцентския екип е да представи добри мениджърски практики, „човешкия“ образ на мениджмънта, готовността му да види „от първо лице“ потенциалните проблеми и да ги отстрани, желанието му да работи ефективно, с грижа за работниците и с отговорност към клиентите.

Предимства

Участието в подобен формат има изключително позитивен ефект върху фирмите и персонално върху техните ръководители / собственици.

Цената за участие е три пъти по-ниска от идентично присъствие и комуникация в прайм тайма на телевизията, а има много по-висока добавена стойност от обикновена реклама.

В цената влизат разходите за проучване, подготовка, заснемане, монтаж и излъчване, както и таксите за продуктовото позициониране (марка и други рекламни атрибути на фирмата). 

Инвестицията в PR, каквото е участието в „Шеф под прикритие“, е с много по-голям и дълготраен ефект и възвращаемост от тази в обикновена едноминутна реклама.

Компаниите, участвали в първия сезон на предаването, отчетоха ръст в продажбите си още в първите дни след излъчването на съответните епизоди.

______

Според специалистите по реклама и PR Ал и Лаура Рийс:
PR изгражда марката, а рекламата само я поддържа!

______

 

Ако проявявате интерес от участие в „Шеф под прикритие“, 
можете да се свържете с 
продуцента на предаването Явор Попов, 
на тел. 0899 977 114 и e-mail: yavor@supernovamedia.bg
или с Пресцентъра на БСК на тел. 02 932 09 28 и e-mail: pr@bia-bg.com.

 вж. Дипляна

Анета Алашка
1527 София, ул. Чаталджа 76
+3592 932 09 28, +359 888 60 34 00
Гергана Гиздина
1527 София, ул. Чаталджа 76
+3592 9876 205, +359 888 60 34 00
Прочетено:3981