17.07.2018

СНИМКИ

Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) получи приза в категория „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“, по време на петата церемония по връчване на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г. Наградата получи изпълнителният председател на Българска стопанска камара г-н Радосвет Радев, в качеството си на ротационен председател на АОБР за 2018 г. Пластиката бе връчена лично от премиера Бойко Борисов.

"Давам си сметка, че това е една от най-незаслужените награди, които държа в ръцете си, тъй като изпълнявам функцията на председател на АОБР от твърде кратко време, но зад това отличие стоят дългогодишните усилия на моите колеги от АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ. Камарата е ръководила 8 пъти председателството на АОБР, вероятно не е случаен фактът, че държа тази пластика точно днес. Благодаря Ви! Признанието е за всички колеги", каза по време на награждаването изпълнителният председател на Българска стопанска камара Радосвет Радев.

Мотиви за номинация

За редица предприети действия, изказани позиции и становища в областта на ограничаване и превенция на неформалната икономика – рекорден брой през 2017 г. АОБР излъчи над 40 позиции, писма и становища, проведе редица срещи, свързани с предприемане на конкретни мерки и действия за ограничаване и превенция на неформалната икономика. Сред становищата и позициите най-ярко се открояват позицията на АОБР по механизма, критериите и показателите за определяне на размера на минималната работна заплата в България, минималните осигурителни доходи и механизма за определяне на възнагражденията, становището на АОБР във връзка с общественото обсъждане на проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси, позиции и анализи за реформите в сектор „Енергетика“.

Дата: 17.07.2018

Източник: БСК

Прочетено: 2267