22.03.2019

На 22 март 2019 г. излезе първият брой на сп. Noblessе Oblige - издание на БСК, което ще се разпространява безплатно сред членовете на Камарата.

____________

Живеем в дигитален свят и всичко е на един клик разстояние: новият приятел, старият съученик, вечерята, сметката за телефон, кредитът, дори и Вие, в този момент.

Технологиите ни дадоха много и ни научиха да шерваме. Шерваме новини, музика, снимки, дори и спомени, но ни отучиха от онзи благороден акт на споделянето, в пълния смисъл на думата – да разкриваме съкровени мисли, да делим от сърце, да предаваме опит един към друг.

Това издание на Българска стопанска камара е за споделянето. То идва в момент, в който българският предприемач е изправен пред непредвидимостта на утрешния ден, но е длъжен да се придържа към стратегии за дългосрочно развитие. Идва във време, в което бизнес е лоша дума, трудът не краси човека, а общоприетото мнение за работодател е близо до това за робовладелец. Но списанието идва, за да покаже, че има предприемачи, които успяват с честен и упорит труд, развиват се, имат осъзнатата грижа за служителите, обществото и това, което остава след тях.

Като работодателска организация с дългогодишна история сме длъжни да споделим добрите примери и да търсим начини, с които да провокираме още и още, защото привилегиите вървят с отговорностите… NOBLESSE OBLIGE („благородството задължава“).

Списанието на БСК е от и за нашите членове, партньори, хора, с които споделяме общи възгледи, и такива, с които вижданията ни често се разминават, но ни обединява стремежът към по-добър обществено-икономически живот!

Разпространява се безплатно до хората, които го заслужават…

Не претендираме, че в ръцете си ще държите Time Magazine или Paris Match, но обещаваме, че ще разлистите 88 страници различно, интересно и полезно съдържание, споделено от опитни професионалисти, отдадени предприемачи, компетентни експерти, дори и от хора встрани от бизнеса, но достойни да попаднат в клуба NOBLESSE OBLIGE.

Избрахме за рожден ден на списанието 22 март – Световния ден на водата, и посветихме първия му брой на нея. Имаме тайната надежда да ни върви по вода, но и амбицията да Ви разкажем за всички повече и по-малко познати аспекти на този жизненоважен ресурс.

Посоката на пилотното плаване задаваха: Маринела Величкова, Деница Соколова, Гергана Гайдарова, Александра Гинева, Албена Спърлинг, Димитър Панев, Екатерина Катрачева, Кирил Вълчев, Кремена Кръстева, Камелия Величкова, Драгомир Симеонов, Анета Алашка и Гергана Гиздина.

В пилотния брой към екипажа се присъединиха:

  • Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България
  • Гергана Андреева, изпълнителен директор на Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
  • Ганчо Тенев, председател на Съюза на ВиК операторите в България
  • Жана Величкова, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България
  • Димитър Дългъчев, изпълнителен директор на “Михалково” АД и председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки
  • Томас Кренбауер, главен изпълнителен директор на “Девин”АД
  • Илиана Павлова, директор на център “Чиста индустрия” в Българска стопанска камара
  • Станислав Попдончев, главен финансов директор на Българска стопанска камара
  • Томчо Томов, директор на Национален център за оценка на компетенциите към Българска стопанска камара
  • Нено Димов, министър на околната среда и водите
  • Хавиер Торас, директор на фондация “We are water”, Испания
  • Проф. дн Христо Пимпирев, български учен-геолог и антарктически изследовател, пръв забил българския флаг на Южния полюс
  • Проф. Джералд Полак, Вашингтонски университет
  • д-р Костадин Коев – кмет на Община Велинград
  • проф. Стив Ханке – икономист
  • Новоприетите членове на Българска стопанска камара – Сдружение “Храни и напитки България”, “Лангман” ЕООД, Комплект Консулт, “Артстрой груп” АД, “Нет инфо”АД, “BIODIT” АД , “Екликтика”, “Генсофт” ЕООД и “Юрофинс ХОС Тестинг България” EООД

Очакваме да се присъедините към екипажа със следващия брой, който вече се подготвя и ще излезе през месец юни. На него сме отредили темата за възобновяемите енергийни източници, енергийната ефективност и енергийната сигурност.

_______________

Рекламодатели:

Отпечатано във 

Дата: 22.03.2019

Източник: БСК

Прочетено: 8778