16.06.2020

Консултативният съвет във връзка с Европейската зелена сделка проведе своето първо заседание. Целта на заседанието беше да се направи общо представяне на основните аспекти на Съобщението на ЕК и пътната карта към него, както и на извършените дейности от страна на изпълнителната власт в тази област. Заседанието даде възможност и за първоначален обмен на мнения по темите в обхвата на Сделката.

Една от основните задачи на Зеления съвет е да се даде възможност за широк обществен дебат, да консултира и подпомага Министерския съвет за постигането на баланс при съвместяването на националните приоритети в областта на енергийната сигурност, ускореното икономическо развитие, социалната справедливост и защитата на околната среда.

Председател на Съвета е заместник министър-председателят Томислав Дончев, а заместник председател е министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Сред членовете на Съвета са представител на президента, представители на парламентарно представените политически партии, национално представителните организации на работодателите, работниците и служителите, председателят на БАН, председателят на НСИ, представители на академичната общност, представител на НСОРБ, както и членове на правителството.

_________

От страна на БСК в заседанието участваха председателят на Камарата Радосвет Радев и зам.-председателят Димитър Бранков.

 

Дата: 16.06.2020

Източник: Министерски съвет

Прочетено: 5265