04.11.2020

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България" ЕООД е новият носител на титлата за висши мениджърски постижения у нас.

За втора поредна година жена вдигна статуетката на победителя в конкурса "Мениджър на годината". Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на "Лидл България" ЕООД (член на БСК) е новият носител на титлата за висши мениджърски постижения у нас. Така, тя става и третата жена бизнес лидер, който излиза начело в "Мениджър на година" във вече 13-годишната история на конкурса след Виолина Маринова /Мениджър на годината 2013/ и Светла Несторова /Мениджър на годината 2019/.

Името на победителя тази година беше обявено от президента на България Румен Радев днес следобед на стилна церемония в Мраморното фоайе на Националния исторически музей в присъствието на финалистите от десетката на Топ мениджърите на 2020 г. и издателите на организатора на конкурса списание "Мениджър", Васил и Александра Мирчеви.

"Приветствам най-добрите бизнес лидери в една изключително динамична и изпълнена с непознати досега предизвикателства. Но тъкмо в такива времена изпъкват истинските водачи!", заяви държавният глава преди да отвори плика с името на победителя в кратко приветствие към Топ мениджърите на България тази година. "Предстоят години на значими икономически и социално-обществени промени. България разчита на вас, на вашите качества, но и най-вече на надеждата, която ни давате, че модернизацията на България е възможна. Тази надежда се оглежда във вашия успех!", отбеляза президентът.

"Няма по-висококаратно признание за нашата работа от тази титла!", заяви Мениджър на годината 2020 Милена Драгийска, веднага след като получи статуетката.

Специално изработена пластика от бронз , символизираща откривателският дух, устрема и силата на водача е новият символ на конкурса от тази година като заменя досегашната кристална статуетка. Наградата е дело на утвърдения български скулптур в областта на малката пластика Красимир Кръстев-Ломски.

По традиция, пликът с името на победителя, излъчен от финалната десетка, бе връчен на държавния глава от Силвия Пенева, управляващ партньор в консултанската компания "Делойт", която е автор на специално създадената за конкурса методология и която всяка година извършва селекцията на кандидатите в три отделни етапа. Мениджър на годината 2020 е с много категоричен резултат и безапелационна преднина пред останалите 10 финалисти, откроила се още в края на втори тур, сподели Силвия Пенева при представянето на резултатите пред независимия Обществен съвет, проведен ден по-рано, който потвърди валидността им.

2020-та със сигурност ще остане в историята на "Мениджър на годината" като годината на ритейла. Специалният приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков "За развитие на регионите" бе присъдена на Иван Чернев, председател на УС на "Кауфланд България" ЕООД. Носителят на тази награда се откроява сред всички останали с впечатляващи резултати, измерени отново през методологията на "Делойт" конкурса, включваща и добри управленски практики в няколко области сред които устойчива заетост, високи и трайни постижения в зелени инвестиции, инициативи с голямо въздействие за развитие на местните общности и инвестиции в бъдещата работна сила.

Всеки един от десетимата финалисти в конкурса бе отличен и със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчени от издателите на списание Мениджър Васил и Александра Мирчеви.

 

Дата: 04.11.2020

Източник: "Мениджър"

Прочетено: 1710