16.12.2022

„Остър глад за кадри в хранително-вкусовата промишленост, ресторантьорството и хотелиерството. Това е причината да съм особено щастлива от отчетените отлични резултати на учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Габрово, след стажовете им в Германия и Португалия“, сподели председателят на Регионална стопанска камара – Габрово, Пепа Сомлева.

Тя се срещна с учениците от професионалната гимназия, а те с искрен възторг разказаха за многото новости, които са научили там, за преживяванията им в абсолютно различна среда, за новите приятелства и предизвикателства. Запознали са се с нови материали, продукти, препарати и техники за работа.

Доказателства за представянето им на високо ниво са свидетелствата и поздравленията, които имат от тамошните собственици на обекти, в които са работили.

Учениците получиха сертификати за успешно проведен стаж по програма Еразъм.

В приветствието си към тях г-жа Сомлева изтъкна, че са избрали да имат истинска професия в реалния сектор, която ще им гарантира бърза реализация и огромни възможности за развитие. Тя припомни думите на своя дядо „Ако имаш занаят, може да не станеш богат, но никога няма да усетиш глад“.

Председателят на РСК-Габрово отправи поздравления и към преподавателите и ръководството на гимназията за грижата и усилията техните възпитаници да израстват професионално.

„Поклон за трудолюбието и целеустремеността – ценности, които трябва да пазим като очите си“, каза още Пепа Сомлева.

Дата: 16.12.2022

Източник: Регионална стопанска камара - Габрово

Прочетено: 833