23.12.2022

Русенска стопанска камара има още един одобрен проект по програма Еразъм+ на ЕС, по който започваме работа. Това е "mNEMOpower GO!".

Визията на проекта е да се подобри ефективността на обучението на децата на възраст 6-10 години, чрез използването на мисловни карти и техниката мнемоника. Мнемониката е стратегия за обучение, предназначена да помогне на учениците да подобрят паметта си за важна информация. Тази техника свързва новото обучение с предишни знания чрез визуални и/или акустични знаци. Мнемоничните стратегии могат да се използват, за да помогнат на учениците с различни проблеми с паметта, включително:

Внимание и фокус

Запазване на факти и цифри

Памет за последователности

Разбиране на нови концепции

Основните резултати, върху които ще работим по този проект са:

Книжка със събрани най-добри практики – учителите ще имат достъп до ресурс, който събира най-добрите световни методи и практики за запаметяване, което им позволява да започнат да използват някои техники веднага, без необходимост от допълнително обучение или акредитация;

Съдържание за обучение на паметта – използване на мнемоника, мисловни карти и други техники, фокусирани върху подобряване на вниманието и работната памет на учениците. Ще развие логическото, критичното и творческото мислене на учениците и техните умения за визуализация, асоцииране и памет.

Инструментариум за обучение – пълна методология на преподаване за това как да помогнете на учениците да запомнят данни, да отключат потенциала си за учене и да започнат да развиват мисловни умения от по-висок порядък (като критично и творческо мислене, решаване на проблеми и т.н.).

Онлайн образователна система – Онлайн ресурс (OER) като иновативен и достъпен ресурс за електронно обучение за практикуване на новата програма за обучение, който е лесен за използване и обработка.

Дата: 23.12.2022

Източник: Русе инфо

Прочетено: 547