23.12.2022

На 21 декември в Библиотечко се събраха да получат своите награди лауреатите на конкурса "Мистерията на Коледните празници – семейството в очакване на Коледното чудо" 2022". Той бе организиран от Сдружение "Русенска стопанска камара", съвместно със Съюза на българските художници – Русе, Регионална библиотека "Любен Каравелов" и Регионално управление на образованието – Русе.

Деца и ученици от Русенски регион се състезаваха в три възрастови категории: до 7 години; от 7 до 14 години и от 14 до 18 години, а предизвикателствата бяха детска рисунка, есе, разказ или стих.

Конкурсът имаше за цел – запазване и популяризиране на коледните празници и ценностната система на българина.

Общо 358 бр. рисунки и 32 бр. литературни творби постъпиха в определения срок. Журито, включващо художници, журналисти и представители на Регионалното управление на образованието, библиотеката и Българската национална телевиция – Русе беше водено от проф. д.н. инж. Красимир Ениманев – председател на Русенската стопанска камара. Той води и церемонията по награждаването на спечелилите І, ІІ и ІІІ място в трите категории на конкурса за рисунка. В конкурса за литературна творба бяха връчени І, ІІ и ІІІ награда в групата 7-14 години и І и ІІ награда в групата до 18 г. Една специална награда за изява в две изкуства журито присъди на 10 годишната Ярослава Янурова от Бургас.

Проф. Ениманев поздрави всички участници за старанието и творческите усилия и им пожела здраве, успехи през новата година и до нови срещи в следващите конкурси на камарата.

Дата: 23.12.2022

Източник: Русе инфо

Прочетено: 422