10.03.2023

Лекция на тема „Основи по създаване на он-лайн магазин и професиите, свързани с он-лайн бизнеса“, пред ученици в Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев“ в Габрово.

Професиите, които преди няколко години обявявахме за такива на бъдещето, вече са факт.

Бурните темпове на развитие на иновациите като правило изпреварват заложените в образователната програма обучения. Регионална стопанска камара-Габрово е провеждала многобройни мероприятия за стимулиране на бизнеса да внедрява нови технологии, повишаващи ефективността и интелигентността на производствените решения. Този процес неминуемо е зависим от подготвени кадри за реализацията на новостите в технологиите и прилагането им.

Много производства и търговски начинания вече развиват on-line продажби и бизнеса има нужда от такива специалисти. Това е причината да се роди идеята да организираме поредица от лекции за ученици, на които да се покажат първите стъпки в този бизнес – и като предприемачество, и като професии реализиращи процеса на продажбите в интернет.

Лекцията премина при огромен интерес. Бяха разгледани разликата между on-line магазин и marketplace, специалностите на кадрите, които ги обслужват, техниките cross sales и up sales при комуникация с клиенти on-line, видовете комуникационни канали.

Лектор беше председателят на Академията за електронна търговия (eCommerce Academy) Никола Илчев, който беше в Габрово, в рамките на двудневно нетуъркинг събитие по темата, за бизнеса.

 

 

Дата: 10.03.2023

Източник: РСК-Габрово

Прочетено: 1065